Ida napja van. | 2024.04.13

Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját

2023-02-06 09:16:00

Írországban fogták el egy emberkereskedelemmel foglalkozó banda negyedik tagját - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a nyomozás egy monori férfi és társai ellen folyik "több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt".

A bűnbanda - amely a gyanú szerint 2017-től űzte illegális tevékenységét - Németországba "szervezett ki" prostituáltakat. A sértetteket folyamatosan lelki terrorban tartották, s volt olyan alkalom, hogy meg is verték őket. Utcai ellenőrzésük, felügyeletük és beszámoltatásuk a most elfogott férfi feladata volt.

A négy elkövető közül hármat összehangolt nemzetközi akció során 2022 szeptemberében sikerült elfogni Budapesten és Berlinben - írták.

A negyedik bűnözőt végül az ír társhatóságoknak sikerült megtalálniuk és elfogniuk Courtmacsherry-ben; a kiadatásáról később döntenek - közölték.