Auguszta napja van. | 2023.03.29

Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán

2023-02-06 08:22:00

Az államhatáron is átlépő bűnüldözési gyakorlat után élesben is feltartóztattak egy bűncselekményben érintett autót és annak utasait a rendőrök az M3-as autópályán.

A határon is átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja és a Sátorlajújhely-Slovenské Nové Mesto magyar-szlovák kapcsolattartási szolgálati hely.

A magyar és szlovák rendőrök közös gyakorlatának többek között az volt a célja, hogy közösen szimulálják az államhatáron átlépő bűnüldözést. A 2023. február 2-án végrehajtott gyakorlat azt feltételezte, hogy egy migránsokat szállító autó a rendőri jelzésre nem áll meg és Magyarország területéről Szlovákia felé tart. Az autót pedig a magyar és szlovák rendőrök közös erővel feltartóztatják, és ellenőrzés alá vonják annak utasait.

Az akció céljai között szerepelt még az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása.

Infobox:

A gyakorlaton részt vett a:

Borsod-Abaúj-Zemplén VMRFK Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály Emődi Autópálya Alosztály, Encsi Autópálya Alosztály, Forgalomellenőrző Alosztály,

A Borsod-Abaúj-Zemplén VMRFK, a Heves Megyei VMRFK, a Szabolcs-Szatmár-Bereg VMRFK, Hajdú-Bihar VMRFK Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai,

a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság munkatársai.