Dóra napja van. | 2023.02.06

Nem maradnak felügyelet és programok nélkül a diákok a pedagógussztrájk idején

2023-01-25 17:43:00

Alternatív tanórákkal és a diákoknak kínált hasznos időtöltéssel segíti Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. egyes tagvállalatai, illetve a helyi kulturális intézmények egy része a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk miatt az iskolától távolmaradó diákokat.

A fiatalok aznap ingyenesen látogathatják a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, az intézmény pedig igény esetén zoopedagógust is biztosít számukra kísérőnek.

Ugyancsak ingyenesen léphetnek be január 31-én a diákok a Herman Ottó Múzeumba, ahol órás bontásban egyszerre három iskolai osztályt tudnak majd fogadni a reggel 8 és délután 2 óra közötti időszakban. Igény esetén a Miskolci Galéria épületét is megnyitják számukra.

A miskolci art-mozikat üzemeltető CINE-MIS Kft. ingyenes filmvetítéssel várja a fiatalokat, a MiReHu Nonprofit Kft-nél a cég interaktív oktatóterme, a MIKOM Nonprofit Kft-nél pedig a Miskolc Televízió, a minap.hu és a Miskolci Napló szerkesztősége nyitja meg előttük kapuit.

A II. Rákóczi Ferenc könyvtár izgalmas könyvtárbejárással készül, a Művészetek Házában rendhagyó történelemórát és ahhoz kapcsolódóan 30-30 percben hangszer- és fegyverbemutatót tartanak majd, az MVK Zrt-nél a tömegközlekedési vállalat járműparkjával ismerkedhetnek meg a fiatalok, a MIHŐ Kft. Muhi utcai telephelyén pedig környezetvédelmi témájú osztályfőnöki órát tartanak majd.

Veres Pál Miskolc MJV polgármesterét levélben kereste meg a pedagógussztrájk kapcsán segítséget kérve a Függetlenek SZIVE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Akciószövetség és a Padtársak civil közösség, a városvezető kezdeményezésére erre reagálva állították össze az önkormányzat intézményei és cégei a diákok számára elérhető programokat.Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
08:22
- Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán
MTI hírfelhasználó