Dóra napja van. | 2023.02.06

Vádat emelt az ügyészség a majdnem tragédiát okozó embercsempészek ellen

2023-01-24 13:34:00

Vádat emelt az ügyészség azokkal az embercsempészekkel szemben, akik olyan körülmények között szállítottak migránsokat, hogy csak a rendőri intézkedés mentette meg az életüket - tudatta kedden a Pest Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint az ügyészség a két elkövető ellen minősített embercsempészet bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, mert olyan sok embert zsúfoltak az autójukba, hogy majdnem tragédiával végződött a szállításuk.

Hozzátették, hogy a vádirat szerint a két külföldi elkövető 2022 áprilisában egy Belgiumban bérelt furgonnal érkezett Magyaroroszágra azzal a céllal, hogy pénzért rendszeresen szállítsanak a magyar-szerb határról a magyar-osztrák határra Magyarországra törvénytelenül belépő migránsokat.

Tavaly április 21-én 19 illegális bevándorlót szállítottak Kópháza közelébe, majd április 24-én már 38 embert zsúfoltak be ugyanabba a furgonba, ami alig 13 köbméteres raktérrel rendelkezett. A vádirat szerint ezután majdnem három órán keresztül, megállás nélkül hajtottak velük az osztrák-magyar határhoz, miközben az emberek többször is dörömböltek az elkövetőknek, mert alig jutottak levegőhöz. Ennek ellenére az embercsempészek csak akkor álltak meg, amikor Inárcs közelében a rendőrség erre kényszerítette őket - írták.

A vádirat szerint a teherautóban uralkodó körülményeket jól mutatta, hogy ekkorra már az egyik illegális bevándorló az oxigén és vízhiány miatt életveszélyes állapotba került.Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
13:45
- Alapításának 113. évfordulóját ünnepli a DVTK
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
MTI hírfelhasználó