Dóra napja van. | 2023.02.06

Az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány 11 lakóotthon téli működését segíti

2022-10-30 10:52:00

Közös gyűjtésbe kezd az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány, hogy az autisták számára megfelelő környezetet biztosító, civil fenntartású lakóotthonok rezsiszámláinak kifizetését támogassa.

    Az Együtt az Autistákért Alapítvány azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy az autizmussal élők számára biztosított otthonok fenntartása minden hónapban kihívást jelent, az emelkedő energiaköltségek miatt pedig most még nehezebb helyzetbe kerülhetnek ezek az intézmények. 
    Az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány célja, hogy a Magyarországon található 11 civil fenntartású lakóotthon mindegyikét támogassa a számlák kifizetésében.
    Ennek érdekében mindkét szervezet teljes decemberi bevételét erre a célra fordítja - jelezték. 
    A gyűjtés az Együtt az Autistákért Alapítvány minden évben megrendezett Adventi Sütishopján kezdődik. A süteményvásár mellett az Együtt az Autistákért Alapítvány webshopjában, valamint Autistic Art webshopján forgalmazott termékekből, és a 13616-os adományvonalra érkező hívásokból származó bevételeket egész decemberben a közös cél elérése gyűjtik - hívták fel a figyelmet. 
    A támogatott intézményekben a bentlakók nemcsak folyamatos segítséget és támogatást kapnak, de a lehetőséget is arra, hogy a képességeiknek megfelelő mértékben önálló életet éljenek, sőt akár munkát is vállaljanak.
    "Ezek az otthonok hiánypótlók, hiszen egyrészt a legszeretőbb, leggondoskodóbb család sem képes helyettesíteni azt a professzionális fejlesztést és segítséget, amire az autizmussal élőknek szükségük van a bennük rejlő potenciál megéléséhez. Másrészt, mint minden szülő, az autizmussal élő fiatalok szülei is azt szeretnék, ha a gyermekeik felnőttként - akár segítséggel, de - önálló, méltó, saját életet élhetnének. Az Autistic Art számára mindig is fontos volt a lakóotthonok támogatása, de reméljük, hogy ezzel az összefogással még több emberhez juthatunk el" - idézték a közleményben Kovács Henriettát, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetőjét.
    Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a közlemény szerint úgy fogalmazott: "az Együtt az Autistákért Alapítvány feladata, hogy ott segítsen az autizmussal élőknek, ahol arra éppen a legnagyobb szükség van. Azért dolgozunk, hogy egy élhetőbb világot teremtsünk a spektrumon lévőknek, hogy minden segítséget és elfogadást megkapjanak, amire a mindennapi életben szükségük van. Az önálló életet támogató lakóotthonok is ezt a célt szolgálják, az emelkedő energiaárak miatt azonban ezek az intézmények most különösen nehéz helyzetbe kerültek. Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet mindenki számára nehézségeket okoz, de reméljük, hogy az emberek segítenek és ezen egyedülálló összefogásnak köszönhetően az ünnepi időszak adományaiból gyors segítséget nyújthatunk a lakóotthonok számára." 
    Közölték azt is, hogy a Süti Shop jótékonysági süteményvásárt idén is az Adventi Ünnep a Bazilikánál programsorozat keretében tartják december 3-án és 4-én.

 Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
08:22
- Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán
MTI hírfelhasználó