Dóra napja van. | 2023.02.06

Azonnali kormányzati segítségre van szükségük az önkormányzatoknak

2022-11-26 19:20:00

Azonnali kormányzati segítségre van szükségük az önkormányzatoknak, "ketyeg a rezsibomba", és ha felrobban, annak súlyos következményei lesznek a magyar családok számára - figyelmeztetett Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, a Párbeszéd párt elnökségi tagja a párt hivatalos közösségi oldalán szombaton délután közzétett videóban.

    A Párbeszéd követeli a kormánytól, hogy azonnal nyújtson segítséget Magyarország összes önkormányzatának, mentesítse őket adófizetési kötelezettségeik alól, hogy saját működésükre fordíthassák az így felszabaduló pénzt, illetve kapják meg a "látszatberuházások" forrásait is.
    Szabó Zsolt úgy fogalmazott: a Fidesz politikája miatt az önkormányzatok csődbe mennek, a települések sötétbe borulnak, nem lesz pénzük fűtésre sem. Ezért fordult a Párbeszéd közvetlenül a kormányhoz és Orbán Viktor miniszterelnökhöz.
    Szavai szerint a Fidesz már a közvilágítást sem támogatja, ezért sorra jelentik be az önkormányzatok vezetői, hogy kénytelenek a közvilágításon spórolni. 
    Hozzátette: a távhőszolgáltatás területén is lehetetlen helyzetbe hozta a kormány az önkormányzatokat, a korábbi ár tizenkétszeresére emelte az önkormányzatok által fizetendő távhő árát. 
    Dunaújvárosban az óvodák fűtésénél például ez azt jelentette, hogy amíg 2022 októberéig évi 39 millió forint fűtésdíjat kellett fizetni, addig 2023 októberéig ez az összeg már 324 millió forint lesz.
    Hozzáfűzte: Dunaújváros önkormányzata októberi ülésén kinyilvánította, hogy prioritásként kezeli, és minden nehézség ellenére biztosítja az óvodai ellátást, illetve mindent megtesz a város közvilágításának zavartalanságáért is.
    "Szerte Európában a kormányok segítik az embereket és az emberekkel legközvetlenebb viszonyban lévő önkormányzatok munkáját. Orbán Viktornak is ezt kell tennie. Elég az elvonásokból, elég a felelősség áthárításából, elég a mismásolásból!" - hangoztatta szombati videójában az ellenzéki politikus.

 

 

 Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
08:22
- Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán
MTI hírfelhasználó