Tekla napja van. | 2023.09.23

A miskolci jobbikos kilépett a Jobbikból és belépett a Gyurcsány-frakcióba

2022-11-25 12:22:47

Szilágyi Szabolcs exjobbikosról és újsütetű DK-frakciótagról, Winston Churchill nagy angol politikus mondása jut eszembe: “Aki húszévesen nem liberális, annak nincs szíve, aki negyvenévesen nem konzervatív, annak nincs esze”. 

Dékás Szabolcsunkra épp a mondás ellenkezője igaz, hiszen fiatalon egy szélsőjobboldali pártba lépett be, negyvenes éveiben pedig a szélsőséges baloldali Gyurcsány-párt frakciójának a tagja lett. Csurka István évekkel ezelőtt azt állította a Jobbikról, hogy a kommunisták fiókszervezete, amit napjaink történései alátámasztanak.

Az alábbi videó 2013-ban készült. Akkoriban még a fő ellenség Gyurcsány Ferenc, a Dékás Szabi pedig leventés múltat idéz a beszédében. Azon se lennénk meglepődve, ha legközelebbi beszédében a KISZ-t (Kommunista Ijfúsági Szövetséget) éltetné, ugyanis a kommunista diktatúrában ennek a szervezetnek volt a főnöke, a mostani főnöke, Gyurcsány Fletó.

A churchilli "doktrina" szerint a Dékás Szabolcsnak nincs szíve, és nincs esze!

Szilágyi Szabolcs Facebook oldalán próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlan pálfordulását, miközben Gyurcsányné Dobrev Klárával pózol, és Gyurcsány Ferenc "kurmány" teljesítményét méltatja. El tudjuk képzelni, hogy a kép láttán, milyen érzések kavaroghatnak az igazi jobbikosokban.

"Néhány gondolat a DK-hoz való csatlakozásomról.
Az előválasztás során ismerkedtem meg közelebbről a DK helyi közösségével, és már akkor látszott, hogy jól tudunk együtt dolgozni, hiszen Hegedűs Andrea országgyűlési képviselővel közösen próbáltuk felhívni a kormány és a közvélemény figyelmét a Miskolci Vízmű előtt álló problémákra. Ha egy évvel ezelőtt megfogadja a kormány a javaslatunkat a víziközműadó eltörlésére, most nem lenne ilyen nagy bajban a cég.
És néhány dolgot muszáj leszögezni:
- a Gyurcsány-kormány idején nem járt 400 forint felett az euró.
- a Gyurcsány-kormány alatt az Európai Unió nem tartott vissza pénzeket arra hivatkozva, hogy a korrupt kormány lenyúlja. Ne legyenek illúzióink afelől, hogyha a Lendvay utcán lévő Fidesz pártszékház előtt egy járókelő zsebéből kiesik valami az már nem koppan.
- a Gyurcsány-kormány idején nem álltak a csőd szélén az önkormányzatok, és Debrecenben - ami már akkor is Fidesz vezetés alatt állt - nem kellett hétvégére leállítani a villamost, hogy ezzel óvják meg a debreceni tömegközlekedés összeomlását.
- Én iskolás voltam akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt. Nem kellett a tanáraim mellett tüntetni az utcán, mert zavartalanul folyhatott az oktatás, a tanárok által megválasztott tankönyvekből.
Nem azt mondom, hogy minden tökéletes és hibátlan volt. Aki a politikában ezt állítja magáról az egész egyszerűen hazudik.
De arra a kérdésre, hogy "miért, a Gyurcsány jobb volt?" Ma az az egyértelmű válasz, hogy igen, jobb volt."
(Szilágyi Szabolcs Facebook)

Vajon Szilágyi Szabolcs, milyen érzéssel fotózkodik Gyurcsánynéval, akinek a férje, Gyurcsány Ferenc megbuktatására alakult a Jobbik? (Elküldtük kérdéseinket Szilágyi Szabolcsnak, amint válasz érkezik, frissítjük a cikket.)

Erre csak egy válasz lehet: VAN AZ A PÉNZ!

A nem mindennapi pálfordulás kapcsán, a miskolci Fidesz-KDNP közleményt adott ki:

"Tovább szakad a Jobbik Miskolcon, Gyurcsány Ferenc rátette a kezét a baloldali városvezetésre

A gyurcsányista párt a csütörtöki miskolci közgyűlésen jelentette be, hogy Szilágyi Szabolcs volt jobbikos képviselő a Demokratikus Koalícióban folytatja tovább a politizálást. A bejelentést követően Veres Pál, Miskolc polgármestere kínos magyarázkodás után, egyéb teendőire hivatkozva elhagyta az üléstermet.

Tényként kezelhetjük, a baloldali belharc eredményét: a DK bekebelezi a Jobbikot Miskolcon is!

Szomorúan látjuk, hogy vannak olyan képviselők, akik pénzért és hatalomért cserébe, hátat fordítottak szavazóiknak és elveiknek.

Felszólítjuk a Velünk a Város frakciót, hogy ne veszélyeztessék tovább a város működését, szüntessék meg az álláshalmozásokat és ne hergeljék tovább a miskolciakat egy baloldali cicaharccal!

Mondjanak le, mielőtt teljesen csődbe viszik a várost! Elég a baloldali ámokfutásból!"

(Címlapfotó forrása Szilágyi Szabolcs Facebook oldala.)