Tekla napja van. | 2023.09.23

Egy cserbenhagyó és egy segíteni akaró sofört keresnek a miskolci rendőrök

2022-11-25 07:59:00

A miskolci rendőrök keresik egy balesetet okozó jármű vezetőjét, illetve annak az autónak a sofőrjét, aki a balesetet követően megállt segítséget nyújtani.

A Miskolci Rendőrkapitányság 05010/4149/2022. bűnügyi számon közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 20-án 19 óra 15 perc körül egy férfi közlekedett - feltehetően Opel típusú és szürke színű – autójával a Miskolc, Baross Gábor úton, amelyről a Tüzér utcára kanyarodott be. Ennek során nem biztosított áthaladási elsőbbséget két – az úttesten átkelő – gyalogosnak, így egyikőjüket elütötte.

A járművezető megállt, de mivel a sértett ekkor nem érzett fájdalmat, így ő a felkínált segítséget visszautasította. Ezt követően a felek – adataik megadása nélkül – elhagyták a helyszínt, azonban másnap a sértett az időközben jelentkező fájdalmak miatt megjelent a kórházban, ahol az orvosok nyolc napon túl gyógyuló sérülést állapítottak meg.

A balesetet követően egy másik, járművével arra közlekedő ismeretlen férfi is megállt segítségnyújtás céljából.

A sértett elmondása szerint egy szürke színű, Opel márkájú, nagyobb méretű autó ütötte el, amelynek típusa lehet Zafira, Meriva és Vivaro is.

Az autót vezető férfi 30 év körüli, rövid barna hajú volt és fekete színű ruházatot viselt.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy az ügyben szereplő mindkét járművezető a rendőrségen jelentkezzen, illetve aki a sofőrök kilétével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es - díjmentes - központi segélyhívó szám.