Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megjelent a pályázat az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság pozícióinak betöltésére

2022-09-24 07:59:00

Megjelent az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján az Integritási Hatóság Igazgatósági Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pozícióinak betöltésével kapcsolatos pályázat.

A főigazgatóság pénteki tájékoztatása szerint a létrejövő Integritási Hatóság feladata, hogy az uniós pénzügyi támogatások esetében fellépjen a csalás, összeférhetetlenség, korrupció és egyéb jogsértés vagy szabálytalanság megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében. A hatóság tovább erősíti az európai uniós költségvetés hatékony és eredményes pénzgazdálkodását, valamint az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelmét - írták.

Az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság a hatóságtól független véleményező testület, amely többek között részt vesz a hatóság elnöki és elnökhelyettesi tisztségeinek kiválasztásában.
A bizottság pozícióira megfelelő tapasztalattal és érdemekkel rendelkező hazai és nemzetközi szakértők jelentkezését várják.