Eufrozina napja van. | 2022.09.25

Rongálás a tiszabői temetőben, a gyanúsítottat elfogták

2022-09-23 15:03:00

Több mint ötven nyughelyről tulajdonítottak el kegytárgyakat és síremlékeket rongáltak meg a tiszabői temetőben, a feltételezett elkövetőt elfogták - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

A 32 éves helyi férfit egyelőre 5 rendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a kunhegyesi rendőrőrsön. A gyanúsított különösebb magyarázatot nem adott arra, mi motiválta vandál cselekményében - olvasható a rendőrség közleményében.
A rongálást egy tiszabői lakos szerdán jelentette be a rendőrségen, miután megdöbbenve tapasztalta, hogy hiányzik hozzátartozója síremlékéről egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya, továbbá valaki letört a sírról egy húsz centiméter magas, fehér angyalszobrot - írták.

A rendőröknek a helyszínen több helybéli sértett is arról számolt be, hogy valaki márványból, gipszből vagy porcelánból készült szobrot döntött le, illetve tulajdonított el a temetőben hozzátartozójuk sírjáról - közölték.
A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a gyanúsított anyjának nyughelyénél megtalálták. A sértettek felkutatása folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül - tájékoztatott a rendőrség.