Tekla napja van. | 2023.09.23

Pénteken indítja a távfűtést a MIHŐ

2022-09-23 08:49:00

A napok óta tartó jelentős lehűlés miatt a MIHŐ Kft. a szeptember 23-án (pénteken) megkezdi a távfűtés szolgáltatását Miskolcon.

A MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött Üzemviteli Megállapodás és az Országos Meteorológiai Intézet által megküldött tényadatok alapján, szeptember 23-án pénteken reggel megkezdi a lakóépületek fűtési rendszereinek ütemezett felfűtését, így várhatóan pénteken az esti órákra már melegek lesznek a radiátorok.

Javasoljuk, hogy a hőfokszabályozós radiátorok szelepeit tartsák nyitott állásban a rendszerben lévő levegő távozása érdekében, majd a fűtés beindulását követő napokban állítsák a kívánt értékre.

A fűtésszolgáltatás valamennyi társasház esetében automatikusan indul el, amennyiben ezt a külső hőmérséklet indokolttá teszi, ezt követően a fűtésszolgáltatás hőmérsékletének szabályozása is a külső hőmérséklet alapján automatikusan történik.

Amennyiben egy társasház mégsem igényli a fűtésszolgáltatást vagy a korábbi évek gyakorlatától eltérő fűtési menetrendet, illetve időprogramot kíván alkalmazni, akkor a közös képviseletén keresztül kérheti a muszakiugyelet@miho.hu e-mail címen.

A fűtés beindításának időszakában, ha a radiátor csörgését, elégtelen üzemét tapasztalják, akkor elsősorban a közös képviseletet, illetve az épület üzemeltetőjét keressék a felhasználói rendszer zavarának elhárítása érdekében, például légtelenítés, nyári karbantartás után zárva maradt szerelvények kinyitása. stb.

 

Egyéb fogyasztók és külön kezelt intézmények vonatkozásában a fűtésszolgáltatás indítása nem történik meg automatikusan, ezeknél az épületeknél a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indítja el a szolgáltatást a MIHŐ Kft.

Amennyiben energiatakarékossági célból fűtési hőmérséklet csökkentést vagy időprogram szerinti éjszakai és hétvégi fűtéscsökkentést (esetleg temperáló fűtést) kívánnak alkalmazni, akkor a szolgáltató javasolja annak a fűtésszolgáltatás megrendelésével egyidejű jelzését.