Eufrozina napja van. | 2022.09.25

Balmazújvárosban már sütik az ország kenyerét

2022-08-19 11:06:00

Balmazújvárosban már sütik az ország kenyerét, amelyet a cég saját bolthálózatában kínálnak péntektől, de ott lesz a kenyér Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában is - hangzott el a Gulyás kenyeret bemutató sajtótájékoztatón Debrecenben csütörtökön.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt mondta, az idén 56 termék közül választották ki az ország kenyerének a Balmaz Sütöde Gulyás kenyerét.
Fülep Zsolt, a családi vállalkozásban működő sütöde tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az ország idei kenyerét hosszú érlelésű kovásszal, négyféle lisztből, hosszú dagasztással készítik, és jól átsült vastag héjazatával 10-15 napig is eltartható.

A cégvezető az MTI-nek azt is elmondta, hogy az elmúlt hat évben európai uniós forrásokból mintegy hétszázmillió forint értékű technológiai fejlesztést valósítottak meg, aminek eredményeként most az Európában fellelhető legkorszerűbb gépi háttérrel rendelkeznek.

A Balmaz Sütöde Kft. 178 embert foglalkoztat, tíz településen harminc saját bolttal rendelkeznek Hajdú-Bihar megyében. Tavalyi nettó árbevételük 1,7 milliárd forint volt, az idei céljuk, hogy meghaladják a kétmilliárdos árbevételt - ismertette Fülep Zsolt az MTI-vel.