Andrea napja van. | 2024.04.18

Laptopot, monitort, fényképezőgépet, merevlemezt vitt az ózdi tolvaj

2022-08-05 11:41:00

A rendőrök rövid idő alatt elfogták azt a férfit, aki egy ózdi telephelyről különféle számítástechnikai eszközöket tulajdonított el.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 23 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. július 28-án a hajnali órákban betört egy ózdi telephelyre, ahol különféle számítástechnikai eszközöket is tároltak. A férfi 10 tabletet, 4 laptopot, külső merevelemezt, fényképezőgépet, illetve 10 adattárolót tulajdonított el, több mint másfélmillió forint értékben. A betörő a zsákmány egy részét elajándékozta, illetve megpróbálta eladni az eszközöket.

A nyomozók 2022. augusztus elsején hallgatták ki az elfogott és a rendőrségre előállított férfit, aki beismerő vallomást tett. Az Ózdi Rendőrkapitányság a 23 éves gyanúsítottal szemben még további hasonló módon elkövetett bűncselekmények miatt is folytat eljárást. Az eredményes nyomozás eredményeként a nyomozók visszaadták jogos tulajdonosának a lefoglalt számítástechnikai eszközöket.