Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2022-07-03 15:28:55

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

Kontinensünk túlnyomó részének időjárását magasnyomás határozza meg, ezért nagy területen napos, csapadékmentes az idő. Csupán a Brit-szigetek térségében, illetve egy, az anticiklonba észak felől benyúló hidegfront mentén fordult elő záporos csapadék. E hidegfront előtt továbbra is az Északi-sarkkörig húzódik a meleg légtömeg, 30 fokot meghaladó hőmérséklettel. Forróság mindazonáltal csak az Ibériai-, Appennini-, valamint a Balkán-félszigeteken van. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig forró, száraz levegő alakítja, majd estefelé hidegfront éri el a nyugati tájakat.

Várható időjárás hétfő éjfélig:
-------------------------------

Többnyire derült, napos időre van kilátás kevés felhővel, ugyanakkor hétfőn délután a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet. Vasárnap legfeljebb a déli, délkeleti határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, hétfő délután pedig az Alpokalján és a Kisalföldön lehet konvektív csapadék. Szélerősödés csak zivatar környékén lehetséges, de hétfőn az Észak-Dunántúlon zivatartól függetlenül is előfordulhat erős, esetleg viharos északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 22 fok között alakul, ugyanakkor a hidegre hajlamos helyeken 12, 14 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 32 és 38 fok között valószínű.