Auguszta napja van. | 2024.03.29

Igazi mozidömping júliusban a Film Mánián

2022-07-02 09:23:00

Budapest, 2022. július 1. – Bár évről évre számtalan remekbe szabott alkotás érkezik a mozikba, még mindig hatalmas rajongótábora van a 80-as 90-es években született filmeknek, melyekből igazán bő kínálatot nyújt a Film Mánia. A júliusi programban nagy rendezők első rendezései jutnak főszerephez, amelyek mára kultfilmekké váltak.

A csatorna nyárra főként az elmúlt négy évtized sikerfilmjeit sorakoztatja fel neves rendezőktől, amelyek közül is leginkább a lendületes műfajok -akció, krimi és kalandilmek- kapnak hangsúlyt. A júliusban játszott alkotásokat a Magyar Telekom (az IPTV és a műholdas előfizetői számára – a Közszolgálati előfizetők kivételével) és a Vidanet előfizetői csomagtól függetlenül teljes egészében elérhetővé teszi ügyfeleinek, így a nézők olyan meghatározó, korszakalkotó fimekkel találkozhatnak, mint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, vagy a Farkasokkal táncoló. Utóbbi az Oscar-díjas Kevin Costner első rendezése, míg az ez előbbi 1998-as krimi-vígjáték, szintén első rendezés, csak Guy Ritchie-től, akitől olyan moziklasszikusokat kapott még a közönség mint a Blöff, a Spíler és az új Robert Downey Jr. főszereplésével készült Sherlock Holmes filmek.

És ezzel korántsincs vége az első rendezéseknek a Film Mánián! Képernyőre kerül ugyanis Quentin Tarantino első műve, a Kutyaszorítóban is, amelyben egy gyakorlott tolvajbanda gyémántraktárat rámol ki, de a rendőrség gyanúsan hamar a helyszínre ér, így felmerül a gyanú, hogy besúgó van a csapatban; és Robert de Niro debütálása is, a Bronxi mese, amely a kilencvenes évek nagyívű korrajza krimiszállal átszőve, és amelynek nem csak rendezője, de egyben főszereplője is a színész, Chazz Palminteri és Joe Pesci zseniális karakterjátékával tarkítva. A filmek a Rövidzárlattal kiegészítve nem csak a tv képernyőjén, de a Telekom on-demand szolgáltatásának köszönhetően a FilmKlubban is elérhetők lesznek, így azokat bárhol, bármikor meg lehet nézni, akár strandon vagy utazás közben.

Ha pedig valaki teljes kikapcsolódásra vágyik, és a visszanézhető tartalmakon túl az élő TV-műsort is magával vinné a nyaralásra, akkor a Telekom TV GO és  a Vidanet Vidanet Move szolgáltasa a legjobb választás, amelyen keresztül élőben is nézhet olyan további szuperprodukciókat mint A sárkány bosszúja, a Katonák voltunk, vagy A lény. Ha mégis inkább a visszanézés mellett döntenek az előfizetők, megtehetik ezt akár a tv képernyőn, de bármilyen mobileszközön: telefonon és tableten egyaránt szeptember 30-ig.

A játékos kedvűeket nyereményjáték is várja a Magyar Telekom és a Vidanet Facebook oldalán, ahol értékes ajándékcsomagokért játszhatnak az előfizetők.