Hella napja van. | 2022.05.27 | MNB középárfolyam:

Hollik: a baloldal a válság alatt is újabb terheket tett az emberek vállára

2022-01-16 14:11:53

A baloldal segítség helyett a legnagyobb válság idején is újabb és újabb terheket tett az emberek vállára - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

    Hollik István kifejtette, a Fidesz-KDNP-kormány 2021 decemberében döntött úgy, hogy lakossági kamatstopot vezet be, amelynek értelmében az október végi szinten rögzítette a jelzálogalapú hitelek kamatait.
    Hangsúlyozta, ennek az intézkedésnek az volt a célja, hogy mérsékelje az egész Európát és benne Magyarországot is nyomasztó inflációt.
    "Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy amikor a baloldal volt kormányon, az ilyen válságkezelő, a magyar embereket megvédő intézkedések elképzelhetetlenek voltak" - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.
    Kiemelte, mivel a baloldal a korábbi Fidesz-kormány családtámogatási rendszerét leépítette, kamattámogatott hiteleit kivezette, ezért a "baloldali kormányok tulajdonképpen devizahitel-csapdába kergették a lakosság jelentős részét úgy, hogy ennek a kockázatára nem hívták fel az állampolgárok figyelmét, nem tájékoztatták megfelelően a magyar embereket".  
    Ezzel szemben a Fidesz-KDNP-kormány a válság idején is igyekszik csökkenteni a lakosság terheit, "hiszen tudjuk, hogy Magyarország csak így mehet előre, és márpedig Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra" - mondta Hollik István.