Gusztáv napja van. | 2022.01.16 | MNB középárfolyam:

Mások tollával ékeskedik a miskolci baloldali városvezetés

2022-01-15 05:39:22
Többnyire magukkal, de legfőbbképpen a zsebükkel egységben lévő Velünk a Város baloldali frakció két és féléves regnálása nem szólt másról, mint a megszorításokról, az áremelésekről, a baráti és haveri privatizációkról. Eddig érdemben csak a milliók saját zsebbe történő röpködtetés magas művészetét tudták a becsapott nagyérdeműnek bemutatni. 
 
Valami sikert illene már felmutatni a miskolci polgároknak, ezért egy merész húzással - sok más egyéb mellett - lenyúlták a kormánypárti országgyűlési képviselők, és a Megyei Önkormányzat közös sikerének számító 31,5 milliárdos TOP Plusz fejlesztési forrás kilobbizásának sikerét.
 
Bánné dr Gál Boglárka a közösségi oldalán azt írta a Miskolci ellenzéki városvezetésnek, hogy azért nem kell lobbizni, amit már más kilobbizott!
 
AZÉRT NEM KELL LOBBIZNI, AMIT MÁR MÁS KILOBBIZOTT! ‼️
???? Megdöbbenve tapasztaltam, hogy Miskolc város ellenzéki vezetői saját érdemükként és sikertörténetként próbálták meg annak a 31,5 milliárd forintos forrásnak a megszerzését beállítani, amit a magyar kormány harcolt ki Brüsszeltől Miskolcnak, az országba érkező fejlesztési források részeként.
☑️ A fent megnevezett 31,5 milliárd forint annak a TOP Plusz pályázati csomagnak a része, amelyet az általam elnökölt megyei önkormányzat koordinál és már közgyűlési döntés született róla 2021 júniusában.
❗️Ezért a pénzért nem kell lobbizni, ez a pénz jár Miskolcnak!
????Az általam kezdeményezett egyeztetéseket a megye választott országgyűlési képviselőivel folytattuk le, Miskolc tekintetében Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony és Hubay György képviselő úr kért rendszeres tájékoztatást.
✖️Az ellenzéki sajtótájékoztatón megjelent politikusokkal ez ügyben semmilyen egyeztetés nem volt, mivel nem kerestek.
????Miskolc 31,5 milliárd forint fejlesztési támogatást kapott a kormányzati szándéknak megfelelően. Polgármester Úr ekkor köszönetét fejezte ki az együttgondolkodás miatt. A miskolci önkormányzat egyetlen feladata, hogy a források mértékének megfelelően elkészítse a város fejlesztési tervét.
????A terv elkészítését és elfogadását követően kerülhet sor a fejlesztési források lehívására.
????Tisztességesebb lett volna, ha Veres Pál polgármester úr még 2021 júniusában tájékoztatja arról a miskolci embereket, hogy a többségében kormánypárti képviselőkből álló megyei közgyűlés támogatásával 31,5 milliárd forintból hajthat végre fejlesztéseket Miskolc városa.