Gusztáv napja van. | 2022.01.16 | MNB középárfolyam:

Petíciót indítottak és bocsánatkérésre szólították fel Márki-Zay Pétert a borsodi polgármesterek

2022-01-13 15:00:12

Nem csitul a botrány Borsodban, Márki-Zay Péter, a polgármestereket hűtlen kezeléssel vádoló szavai miatt. Mint arról korábban beszámoltunk, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt január 7-én Kazincbarcikán, Üveges Gábor ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt kampányrendezvényén azt mondta, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője azokat a polgármestereket támogatja, akik az uniós forrásokat sajátjukként kezelik, saját hasznukra fordítják.

Márki-Zay szavait a polgármesterek visszautasították, és peticióban bocsánatkérésre szólították fel az ellenzéki politikust. A térség településvezetőit sérti az általánosítás. Azt meg különösen nehezményezik, hogy polgármester társuk, az ellenzék jelöltje, Üveges Gábor nem határolódott el Márki-Zay szavaitól.

- Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és a polgármesterek az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tettek a választókerület több évtizedes hátrányinak a leküzdésében. A véget nem érő egyeztetések, tervezések eredménye ma már körvonalazódik. Az új épületekkel és beruházásokkal visszatért a remény, hogy Magyarországnak ez a páratlan szépségű és kultúrájú szeglete nem lesz az enyészeté. Számunkra elfogadhatatlan, hogy idejön egy tájékozatlan ellenzéki politikus, és politikai haszonszerzésből bűnözőnek állítja be polgármester társaimat. Ezt visszautasítjuk, és bocsánatkérésre szólítjuk fel Márki-Zay Pétert – mondta Váradi Lajos Sajóvámos polgármestere, a Polgármesteri Munkacsoport vezetője.

A botrány miatt többen megszólaltak, és a felháborodott településvezetők petícióval tiltakoznak az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének megalázó szavai miatt.

Márki-Zay Péter az utóbbi időben hajmeresztő kijelentéseket tett. A legsúlyosabb közülük a kovid-járványban meghalt idős emberek haláláról való értekezése, az olaszországi Repubblica.it című lapnak adott novemberi interjújában.

Ma már nem található Magyarországon olyan társadalmi csoport, amelyet vérig ne sértett volna a DK-szájkosaras Márki-Zay Péter.