Gusztáv napja van. | 2022.01.16 | MNB középárfolyam:

Szabó Tünde bekerült a WADA alapító tanácsába

2021-12-01 08:42:35

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt delegálták az uniós tagállamok sportminiszterei a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsába.

    Az Európai Unió sportügyekért is felelős tanácsának ülésére hétfőn és kedden került sor Brüsszelben és a napirendi pontok között szerepelt a WADA legfőbb döntéshozó szervébe, az alapító tanácsba történő delegálás, amelyben az uniós tagállamok sportminiszterei három fővel képviseltetik magukat - tájékoztatta a sportállamtitkárság az MTI-t. A tanács döntése értelmében 2022. január 1-től Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára is a WADA alapító tanácsának a tagja.
    A sportért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta, feladatai között lesz a WADA szabályainak, előírásainak és iránymutatásainak előkészítése, megtárgyalása, továbbá a folyamatos együttműködés a doppingellenes tevékenységben részt vevő személyekkel és szervezetekkel, egy egységes és megalapozott álláspont kialakítása a sportbeli dopping okozta kihívásokkal szemben.
    Szabó Tünde hozzátette, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy bizalmat kapott a képviselet ellátására és mindent megtesz majd azért, hogy az uniós tagállamok, valamint Európa közös érdekeit minél hatékonyabban képviselje, ezzel is hozzájárulva a világméretű doppingellenes küzdelemhez és a sport tisztaságának további előmozdításához.