Gusztáv napja van. | 2022.01.16 | MNB középárfolyam:

Egy rendes baloldali az elvtársának hisz, nem a saját szemének

2021-12-01 07:53:25

Legalábbis ezt vetíti elő Márki-Zay Péter megszólalásai rezsiügyben. Az elmúlt évek baloldali narratívája az volt, hogy a rezsicsökkentés egy nagy kamu. Azt elfelejtik hozzátenni, a polgári-kormány regnálása alatt például nem változott a gáz ára, pedig az elmúlt 12 évben is keményen dolgozott a mindenható világpiac. Márki-Zay szerint az energiaárakat a piacra kell bízni, amely folyamatosan emelkedő árakat jelentene, és hónapok alatt elvinné a magyarok megtakarításait. - Ha meg nem akarnak annyit fizetni, használjanak kevesebbet - mondta a baloldali miniszterelnök-jelölt!

Magyarország lakosságának pár százalékát kitevő, idős baloldali európai magyarok dühös protkócsattogtatása, túlméretezett papagájkommandó módjára ismételgeti Márki-Zay Péter rezsicsökkentési elképzeléseit.

„PIACI GÁZÁRAT MAGYARORSZÁGRA! NEM KELL ZORBÁN OLCSÓ GÁZÁRA! SZEMFÉNYVESZTÉS AZ OLCSÓ GÁZ!”

Erre a helyzetre szokták mondani, galambbal nem kell sakkozni, mert rohadtul nem érdekli és érti a felállást, összedűti a bábukat, majd vastagon lecsinálja a táblát.

Az elvtársak 1990-ben szerelembe estek a tőkével. Ne kérdezzétek honnan van az első millió!

A rendszerváltás egyik legfurcsább mellékhatása a kommunisták olthatatlan szerelme a tőke iránt. Pontosan nem lehet tudni mikor világosodtak meg az elvtársak a „damaszkuszi útjukon”, de tény, hogy 1990 után az egykori tőkedöntögetők igazi kapitalistákká válták. Az előprivatizációban vadkapitalista módon, szocialista erkölccsel áthatva kirabolták a magyar társadalmat. Egyik nap még párttitkár elvtárs volt, rákövetkező napon A "DOLGOZÓ NÉP" gyárának, üzemének, tsz-nek tulajdonosa. Ez az igazi átváltozás. Az újdonsült tőkések, a javaitól megfosztott magyar társadalomra hosszú évtizedeken át ráerőltették a mindenható baloldali szakértelmüket, amely leginkább a gazdaságban csúcsosodott ki. Ez a szakértelem a nemzetközi tőke gazdagodását, és a magyar nemzet elszegényedését segítette elő.

Márki-Zay egyik főtanácsadója, a devizaalapú-kifosztás egyik szülőanyja

Róna Péter baloldali közgazdász hét embert - köztük Király Júliát – nevezte meg a devizaalapú átverés kitalálójának. Sok százezer magyar családot fosztottak ki devizát soha nem látott, devizaalapú „hitellel”, amelynek kiötlői között szerepel többek között Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és a munkásőr bankár Felcsúti Péter.

Az eredményt tudjuk. Elszegényített és kifosztott emberek millió, tragédiák sorozatai, a végrehajtó maffia anyagi szárnyalása. Láss csodát, ennek a gazemberségnek sok millió magyar áldozata, és egyetlen felelőse nem volt. Nem is lehetett, mert a banki elvtársak elmagyarázták a bíró elvtársaknak, hogyan így működik a „normális banküzem”.

Baloldali szakértelem a gazdaságirányításban

Tények bizonyítják a baloldali gazdaságpolitika kudarcát. Bármikor hatalomra kerültek, mindig ugyanazon a recept alapján „működtették” a gazdaságot. Adóemelés, baráti privatizáció, hitel, munkanélküliség, segély, idegenek profitjának az elsőbbsége. Óriási megszorítások az átvert polgároknak, többmilliós juttatás a saját embereiknek. Ez ugyanúgy igaz Miskolcra, mint Budapestre.

Margaret Thatcher brit konzervatív politikus szerint a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből. Ennek ellenére, Magyarországon igazságosan kormányoztak: amikor hatalmon vannak, egyenlően osztják el a nyomort!