Emma napja van. | 2024.04.19

A Poli-Farbe idei eredményei meghaladják majd a 2019-est, de elmaradnak a tavalyitól

2021-11-25 15:59:00

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. idei árbevétele és adózott eredménye az idén várhatóan meghaladja a 2019-es adatokat, viszont elmarad a 2020-as számoktól - mondta Szabó Antal, a vállalat ügyvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. 

    A vállalat 14,5 milliárd forint árbevételt ért el 2020-ban, ez 9,5 százalékkal több 2019-hez képest. A vállalat adózott eredménye 2,28 milliárd forint volt tavaly, ami 159 százalékos növekedés 2019-hez képest. 
    Szabó Antal kiemelte, hogy a vállalat életében tavaly nagy mértékű forgalmi és profitábilis boom következett be, ami megismételhetetlen. Mindezt a koronavírus-járvány első hullámában bevezetett szigorú korlátozásokkal magyarázta, hiszen akkor a szakma és a lakosság részéről is megnőtt a festékipari termékek iránti kereslet.
    Szabó Antal a rendezvényen azt is bejelentette, hogy év végén visszalép a napi operatív munkavégzéstől, 2022. január 1-jétől tiszteletbeli elnökként, alapítóként valamint tanácsadóként lesz jelen a Poli-Farbe és a Sniezka csoport (amelyhez a Poli-Farbe 2019-ben csatlakozott) életében. Feladatai közé tartozik például a vállalati stratégia kidolgozása és a Poli-Farbe partneri, üzleti kapcsolatainak ápolása. 
    Január 1-jétől az ügyvezetői igazgatói posztot Kovács Bernadett és Nagy Armand tölti majd be. Kovács Bernadett felel a kereskedelemért és a marketingért, Nagy Armand pedig többek között a termelésért, a beszerzésért, míg a gazdasági, pénzügyi területet és a HR-t közöse igazgatják.
    A Poli-Farbe közleménye szerint a cég tulajdonosai 2019 februárjában írtak alá együttműködési megállapodást az FFiL Sniezka SA-val, amelynek alapján a magyar vállalat üzletrészeinek 80 százaléka a Sniezka Csoporthoz került, 20 százaléka a magyar tulajdonosok kezében maradt. 
    A Poli-Farbe Vegyipari Kft. családi vállalkozásból nőtte ki magát, több mint 30 éve a magyar festékpiac meghatározó szereplője. A Sniezka Csoport meghatározó festékpiaci szereplő Lengyelországban, Magyarországon és Ukrajnában, de jelen van Fehéroroszországban is. A Sniezka Csoport Európa 25 legnagyobb festékgyártója közé tartozik, évente mintegy 190 millió kilogramm terméket állít elő, és 1400 embert foglalkoztat. 
    A Poli-Farbe arról is beszámolt, hogy a Sniezka csoport értékelése szerint az idei első fél évben a festékpiac visszatért a koronavírus-járvány előtti működéséhez. A csoport árbevétele az első hat hónapban meghaladta 2019 azonos időszakának adatait, de elmaradt a tavalyi, a pandémia hatására kialakult "felújítási boom" alatt elért rekordszinttől. Az év első hat hónapjában a csoport konszolidált nettó nyeresége 39,0 millió złoty (mintegy 3,1 milliárd forint) volt, amely 25,6 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. 
    A 2020-hoz képest bekövetkezett profitcsökkenés részben a magas bázis következménye, de negatívan befolyásolta a profitabilitást a festékek és lakkok, valamint a csomagolások gyártásához szükséges alapanyagok árának korábban nem tapasztalt, jelentős, több tíz százalékos növekedése is.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó