Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kigyulladt a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete, a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését

2021-10-18 07:14:57

Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében ég a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán; a katasztrófavédelem késő esti közlése szerint a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését.

    A hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Papp-Kunkli Nóra az MTI-nek elmondta: az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tűzoltók. A szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia.
    A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, hatvannégy tűzoltó oltja a tüzet Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton, ahol lángol a szálloda tetőszerkezete. Mintegy három-négyezer négyzetméterre terjed ki a tűz, amelyet a földről hat, a magasból pedig további három vízsugárral oltanak. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A tűz során személyi sérülés nem történt.
    A katasztrófavédelem vasárnap késő esti közlése szerint a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az épületet átvizsgálták, és a földszinti helyiségekből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.