Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kétszázötven millió forintos befektetést kap a mobilos videógyártást forradalmasító magyar startup

2021-09-27 15:17:26

A RECnGO magyar mobilalkalmazása az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures magvető programjából kapott 250 millió forintos tőkebefektetéssel fejlesztheti tovább a mobilos videógyártást lehetővé tevő platformját - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

    A RECnGO mobilalkalmazása segítségével bárki levezényelhet egy akár 6 kamerás élő közvetítést is saját okoskészülékeivel. Az applikációval profi képi anyagok állíthatók elő egyszerűen és költséghatékonyan, ezzel tökéletes eszköz lehet a kisebb vállalkozások vagy szabadúszó tartalomgyártók kezében is.
    Közölték: a videósnak elegendő letöltenie az applikációt készülékére és azt összekötni többi okoseszközével, így akár a távolból is lehetősége lesz kiválasztani a megfelelő kameranézetet, és beszerkeszteni azt az élő közvetítésbe. Ezután nem lesz szükség további kábeles csatlakozásra vagy stream hardver eszközökre, de vágó és szerkesztő is lehet egyszerre a felhasználó akár valós időben.
    A tájékoztatás szerint a RECnGO 2019-ben kapta meg első körös, 50 millió forintos befektetését a Hiventures inkubációs programjának köszönhetően. Saját fejlesztésű alkalmazásuk elérhetővé vált a Google Play áruházban, és már biztos visszatérő ügyfelekként tudhattak olyan rendezvényóriásokat, mint a Central European Startup Awards. A RECnGO idén bekerült a TOP100 magyar digitális fejlesztést bemutató kiadványba, nyáron pedig értékesítési partneri együttműködést írtak alá a Catawikivel, Európa egyik legnagyobb digitális piacterével. Az idén kétéves startup 2021-ben újabb mérföldkőhöz érkezett, most a Hiventures magvető programjából kapott befektetést.
    Szél Gergely, a RECnGO ügyvezetője elmondta: még idén kijönnek a RECnGO applikáció iOS verziójával, amivel természetesen a terjeszkedés, újabb piacok meghódítása a cél. Jelenleg az USA és az Egyesült Királyság tűnik a legérdekesebbnek számukra. Terveznek még további verzió frissítéseket, valamint új funkciók beépítését is. A tőkebevonással a csapatot is bővíteni tudják - mondta.

hvk gfp