Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dárdai: túl gyors volt nekünk a játék

2021-09-26 15:02:00

Dárdai Pál vezetőedző szerint az RB Leipzig játéka túlságosan gyors volt csapata, a Hertha BSC számára, ez is hozzájárult a berliniek 6-0-s vereségéhez a német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

    "Komoly terveink voltak, nem akartunk túl mélyen védekezni. Jól kezdtünk, de aztán kaptunk két gólt a semmiből, a szünetben pedig már háromgólos hátrányban voltunk. A második félidőben váltottunk, de nem lett jobb a helyzet" - nyilatkozta Dárdai Pál, akinek ez volt a legnagyobb különbségű veresége edzői pályafutása során, a Hertha történetében pedig negatív rekordbeállítás.
    A házigazdáknál Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt, Szoboszlai Dominik viszont csak a cseresorból figyelte a meccset.
    Dárdai egyik játékosának sem tett szemrehányást, és hangsúlyozta, nem látott olyan futballistát, aki csak sétált volna a pályán, vagy nem összpontosított megfelelően.
    "Túlságosan gyors volt nekünk a játék" - ismerte el a magyar szakvezető.
    A csatár Davie Selke úgy fogalmazott, ezúttal minden csapatrészük nagyon rosszul teljesített, és leszögezte, nem a szakmai stáb hibája a súlyos vereség.
    "Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, mert nem akarok üres frázisokat használni. Mindig elkéstünk egy lépéssel, és elkerülhető gólokat kaptunk. Ez egy olyan nap, amit el kell felejtenünk, és bocsánatot kell kérnünk a szurkolóinktól is, akik idejöttek és remek hangulatot teremtettek" - nyilatkozta.
    Selke hozzátette, a mobiltelefonját két napra beteszi egy fiókba, mert nem akarja olvasni, hogy a szakmai stábot hibáztatják a kudarcért.
    "Szükségünk van Dárdai Pál és csapata higgadtságára és tapasztalatára. Ők tudják, mi a legjobb nekünk csapatként. A Bayern-meccs után is együtt sikerült, és biztos vagyok benne, hogy most ismét működni fog" - magyarázta a csatár, aki arra utalt, hogy a címvédő Bayern Münchennel szembeni 5-0-s vereség után két bajnokit megnyert a Hertha.
    A fővárosiak két győzelemmel és négy vereséggel a tabella 12. helyén állnak, a hetedik fordulóban pedig Sallai Roland együttesét, a Freiburgot fogadják.