Andrea napja van. | 2024.04.18

Náci karlendítés vagy integetés? - tagad az ózdi jobbikos alpolgármester

2021-09-22 18:20:00

2014-es országgyűlési választás előtt Janiczak Dávid ózdi polgármester egy Hitlernek maszkírozott férfival szerepel egy fotón. Akkor Janiczak azt mondta: - nem azért fotózkodtam vele, mert egyetértenék vele". Majd hozzátette, ha összefutna egy Elvis Presley-, vagy George Bush-hasonmással, velük is készítene közös képet. 

Mindenki döntse el, hogy Hitlert, Busht, Elvist lehet-e egy kategóriába sorolni?

Újabb botrány körvonalazódik az ózdi városvezetésben

Az ATV-hez eljuttattak egy fotót, amelyen az előválasztáson a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként induló Farkas Péter Barnabás látható náci karlendítésre hasonló testtartásban. A Dél-Lengyelországban készült kép  hátterében lévő falon, zsidóellenes feliratok láthatók.

Az ATV-nek küldött válaszában az ózdi alpolgármester tagadja és aljas rágalomnak nevezi, hogy a felvételen a kéztartása megegyezne a náci karlendítéssel. Mint írta: "a képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre."

Megfigyelhető, hogy általában az integető ember, ha jelezni akar, akkor a kezét magasba tartja. Így a hüvelykujja és a feje között 30-40 cm távolság van. A képen a hüvelykujj és az ózdi alpolgármester feje között alig van távolság. Ez csak abban az esetben lehetséges, ha a keze nem felfele, hanem srégen előre van nyújtva. Feszes zárt ujjú tenyérrel nehéz integetni.