József napja van. | 2024.03.19

Király István lett az Európai Kick-box Szövetség elnöke

2021-09-18 18:25:00

Az Európai Kick-box Szövetség, a WAKO Europe budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt. 

    A magyar sportvezető, aki eddig a kontinentális szövetség megbízott elnöke volt, sportdiplomáciai sikerként értékelte megválasztását, és reményét fejezte ki, hogy tovább nőhet a magyar kick-box érdekérvényesítő képessége is.
    "Számomra nagy megtiszteltetés, a hazai kick-boxnak pedig sportdiplomáciai siker, hogy egy magyar vezetheti a kontinentális szövetséget, amely a hárommillió fős világszervezet létszámának a hetven-nyolcvan százalékát képviseli. Azzal, hogy immár hivatalosan is megválasztott elnök lettem, minden bizonnyal könnyebben tudom majd megvalósítani az európai kick-box fejlesztésére vonatkozó elképzeléseimet. A magyar kick-box érdekérvényesítő képessége pedig eddig sem volt rossz, és mostantól még jobb lehet" - idézte őt a Nemzeti Versenysport Szövetség közleménye.
    Király István 2019-ben lett a WAKO Europe megbízott elnöke, azt követően, hogy a világszervezet első embere, a szerb Borislav Pelevic halála után az addigi európai vezető, az ír Roy Baker lépett elő a WAKO élére, és az ő helyét vette át első alelnökként. Most, a magyarországi világkupa idején megtartott közgyűlésen egyhangúlag választották meg elnöknek a következő négy évre.
    A magyar sportvezető egyébként a hazai sportági szövetségnek és a világszövetségnek is az alelnöke.