József napja van. | 2024.03.19

13 év után rács mögé kerülhetnek a medgyesegyházi rablók

2021-09-18 10:34:00

Több mint félmillió forintot vitt el egy medgyesegyházi dinnyefelvásárló cég irodájából 2008 nyarán két fegyverrel fenyegetőző férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. A nyomozók sikeresen azonosították és elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győrújbaráti testvérpárost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Medgyesegyházán, egy dinnyefelvásárló cég irodájába 2008. augusztus 15-én fegyverrel ment be két férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. Az ott dolgozó nőt megfenyegették és a bevételt követelték tőle. Miután megkapták a több mint félmillió forintot, megkötözték és a mosdóba zárták a nőt, majd elmenekültek. A Békés megyei nyomozók az elmúlt években többször is újra elemezték az erőszakos bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokat, valamint az összegyűjtött adatokat, információkat, értékelték a bizonyítékokat. Végül a kitartó munka eredményre vezetett, mert a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és a Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A győrújbaráti testvérpár fiatalabb tagját 2020. október 6-án, míg az idősebbet 2021. május 26-án állították elő a rendőrök. Az előbbi férfi házában gáz- és riasztópisztolyt, illetve puskát, valamint gumilövedékeket, riasztótöltényeket találtak a nyomozók.

A rendőrség a rablás miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. szeptember 17-én továbbította az ügyészségre.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány