József napja van. | 2024.03.19

Új fizetési megoldást fejleszt egy magyar cég innovációs pályázati támogatással

2021-09-18 07:59:00

Szolgáltatók számára fejleszt új fizetési megoldást csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő innovációs pályázati támogatással a HW Stúdió Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

    A projekt összköltsége 562,3 millió forint, az állami hozzájárulást vissza nem térítendő támogatásként nyerték el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) keretéből.
    A pályázó az eddigieknél hatékonyabb, költségkímélőbb fizetési megoldást ígér, amely a szolgáltatók számára megtartja a csoportos beszedés előnyeit, de a számlafizetőknek is kedvez. A jelenleg használt csoportos beszedési megbízás ugyanis - írták - felhasználói szempontból rugalmatlan, indítása és módosítása körülményes. A cég szerint ezért indokolt jobban kihasználni az innovatív fizetési kérelmekben (InnoPayRequest, IPR) rejlő lehetőségeket.
    A kecskeméti HW Stúdió elsősorban egyéni vállalkozások és kisebb társaságok informatikai partnere, de számos víziközmű-szolgáltató is az ügyfelük - olvasható a közleményben.
    A cég nyilvános beszámolója szerint 2019-ben csaknem 800 millió forint, 2020-ban több mint 900 millió forint nettó árbevétellel zárt. Az adózott eredmény tavalyelőtt 45,7 millió forint, tavaly 36 millió forint volt.
    A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hirdette meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalon (NKFIH) keresztül. Feltételként rögzítették a jelentős tudományos, illetve jelentős műszaki újdonságtartalmat és azt, hogy a létrejövő termék, technológia, szolgáltatás üzletileg hasznosítható legyen.
    A Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása több mint 59 milliárd forinttal járul hozzá 156 fejlesztéshez.