Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megkezdődött a Zamat fesztivál Debrecenben

2021-09-17 15:59:00

A tradícionális ételek helye és szerepe a hazai gasztronómiában című konferenciával és szakmai fórummal pénteken megkezdődött a 10. Zamat fesztivál háromnapos programsorozata a debreceni Nagyerdőben - közölte a rendezvény sajtófőnöke az MTI-vel.

    Bakó Csaba tájékoztatása szerint péntek délutántól a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén háromezer négyzetméteres fedett területen várják az érdeklődőket.
    A környék legjobb éttermei mellett a vendégeket egyebek mellett ingyenes gyerekprogramokkal és játékokkal, családi élményligettel várják. Fellép a rendezvénysátorban a Bikini, Rúzsa Magdi, a Honeybeast és a Neoton Família. A rendezvény házigazdája Sass Dani blogger, a közönség találkozhat Bernáth József szakáccsal, Jancsa Jani bloggerrel, Jókuti András bloggerrel, Lázár Chef-fel, Mautner Zsófival, Steiner Kristóffal, Szabi a Pékkel és Wolf András szakáccsal is - ismertette a részleteket Bakó Csaba.
    Hozzátette: a kicsik szórakoztatásáról Tompeti és barátai, az Apacuka zenekar és a Rutkai Bori Banda gondoskodnak. A sátor melletti területen, a bejáratnál ugrálóvárak, óriáscsúszda, euro bungee, rodeobika, mobiljátszóház, 15 méter magas mászófal és még számos ingyenes gyerekjáték és program várja a legfiatalabbakat.
    A debreceni Campus Nonprofit Közhasznú kft. az idei évben, hagyományteremtő céllal ismét megrendezi a Debreceni páros kolbásztöltő & hagyományőrző versenyt a Zamat fesztivál keretében. A versengő csapatoknak szombaton páros debreceni kolbászt kell készíteniük, a belevalókat az eredeti receptúra szerint nem darálhatják, kizárólag vághatják - mondta a sajtófőnök.
    Az esemény célja a debreceni páros kolbász bemutatása, népszerűsítése, a hagyományok ápolása, továbbadása, a gasztronómiai programkínálat színesítése, hagyományőrzés, kapcsolatépítés - tette hozzá Bakó Csaba.
    Elmondta azt is, hogy vasárnap a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgatók alkotta 20 különböző nemzetiségű csapat professzionális körülmények között elkészített 60 ételét kóstolhatják meg a jelenlevők. A kóstolójegyekből befolyt összeget a szervezők jótékony célra ajánlják fel.

(Nyitókép: jegy.hu)