Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2021-09-08 17:50:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Változatlan a légköri helyzet Európa térségében, továbbra is túlnyomórészt egy nagykiterjedésű anticiklon határozza meg az időjárást. A csúcshőmérséklet az Ibériai-félszigeten kívül Franciaországban és Anglia déli tájain is meghaladja a 30 fokot. Másutt ugyanakkor hűvösebb az idő, Moszkvától északra már a 10 fokot is alig éri el a csúcsérték.
    Említést érdemlő csapadék csak a kontinens nyugati partvidéke mentén fordul elő. Ugyanakkor az északi államok fölött frontok és ciklonok vonulnak, így Norvégiában többfelé esett az eső, néhol jelentős - 20 mm-t meghaladó - csapadék hullott, sőt Afjord településen 106 mm-t regisztráltak. Csütörtök estig hazánk időjárásában nem várható változás.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:
    -------------------------------------------------------
    Túlnyomóan derült időre van kilátás legfeljebb kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúlon megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik a délkeleti szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a tópartokon, városokban, magasabban fekvő helyeken ennél magasabb, a hidegre hajlamos helyeken pedig alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között várható.