Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2021-09-07 16:40:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Kontinensünk felett nagykiterjedésű anticiklon terül el, amelynek hatására a legtöbb helyen kevés felhő van az égen, helyenként fordul elő vastagabb magasszintű felhőzet. Csapadékról csak elvétve érkezik jelentés, az elsősorban a hegyvidéki területeken, lokálisan alakul ki. A magasnyomás északi felén vonulnak az időjárási frontok, ott van több, illetve vastagabb felhőzet, és több helyen esik az eső is.
    A legcsapadékosabb terület a Skandináv-hegység vonulata, amely torlasztja az óceán felől érkező felhőket, amelyek ennek hatására megszabadulnak jelentős nedvességtartalmuktól. Emellett Portugáliától nyugatra örvénylik egy sekély ciklon, ez az Ibériai-félsziget keleti partvidékén okoz felhősebb időt, illetve csapadékot.
    Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem lesz lényeges változás, folytatódik a száraz kora őszi idő.

    Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:
    ----------------------------------------------------
    Kedden több, szerdán kevesebb fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja a napsütést. Csapadék nem várható. Szerdán a Dunántúlon és a középső megyékben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik a délkeleti szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 4 és 13 fok között alakul, de a völgyekben és a homokhátságokon 1, 3, a vízpartok közelében 14 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között várható.