Emma napja van. | 2024.04.19

A repülőtéri fejlesztések értéke 70 milliárd forint környékén jár

2021-09-07 15:30:00

Az elmúlt két és fél évben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósult fejlesztések összértéke megközelítette a 200 millió eurót, azaz 70 milliárd forintot - közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel kedden.

    Kiemelték: idén az első hat hónapban - a 2019-ben megkezdett fejlesztéssorozat folytatásaként - megújult öt gurulóút és a hozzájuk tartozó padkák, teljes burkolatcsere és közvilágítás-fejlesztés valósult meg az egyik szervízúton. Megkezdődött továbbá az új, 8000 négyzetméteres hangár építése is - tették hozzá.
    A következő hetekben adják át a repülőtér megközelítését megkönnyítő új főportát, ami 440 négyzetméteres épülettel és a korábbinál két és félszer nagyobb kapacitással várja majd a repülőtér üzemi területére belépőket.
    A fentieken túl új mozgólépcső is készült, továbbá modernizáltak lifteket, korszerűsítették a világítást, helyenként az álmennyezetet cserélték, fejlesztették az informatikai rendszereket, illetve elkezdődött a csomagosztályozó rendszer megújítása is - derült ki a közleményből.
    A Budapest Airport a drasztikusan visszaeső bevételek ellenére úgy döntött, hogy folytatja a repülőtéri beruházásokat, sőt, bizonyos fejlesztéseket előrébb is hozott az alacsony utasforgalmi időszakra - jelezte a repülőtér üzemeltetője.
    A vállalat a 2020-as pénzügyi évet 110 millió euró veszteséggel fejezte be; az utasszámcsökkenés és a kapcsolódó szolgáltatások leállása nyomán a vállalat nettó árbevétele 118 millió euró volt, 65 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó