Emma napja van. | 2024.04.19

Másfél év szabadságvesztésre ítélték a hármashatár-hegyi támadót

2021-09-01 21:05:00

Másfél év szabadságvesztésre ítélte, valamint öt évre kitiltotta egy adott területről a bíróság első fokon meghozott ítéletében a hármashatár-hegyi támadót - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t.

    Közleményük szerint a férfi 2019-ben és 2020-ban két alkalommal támadott meg kerékpározó és kiránduló embereket a Hármashatár-hegyen. A férfi szidalmazta, lökdöste, megütötte, ismeretlen anyagot tartalmazó permettel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni őket.  
    A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság - bizonyítottság hiányában - egy rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint a két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vád alól felmentette, de egy rendbeli garázdaság bűntette és egy rendbeli garázdaság vétsége miatt elítélte a férfit.
    A börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás mellett, a bíróság öt évre kitiltotta a férfit a Budapest, III. kerület Bécsi út, Szépvölgyi út, a Budapest II. kerület Szépvölgyi út, Zöldlomb utca, Kapy út, Kelemen László utca, Hűvösvölgyi út, Hidegkúti út és a Budapest és Pest megye határvonala által közrefogott területről.
    A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlott büntetlen előéletét és az időmúlást, míg súlyosító körülményként a büntetőeljárás hatálya alatti elkövetést, a "cselekmény kihívóan kötekedő jellegét", valamint azt, hogy a sértetteket váratlanul érte a támadás - írták.
    Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész, a vádlott és védője is három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére - olvasható a közleményben.