Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szvitacs Alexa elődöntős, ezzel biztos érmes

2021-08-27 10:13:00

Szvitacs Alexa bejutott az elődöntőbe az asztaliteniszezők S9-es kategóriájában a tokiói paralimpián, ezzel már biztos érmes.

    A pénteki program elején magyar szempontból a legfontosabb kérdés az volt, hogy a kínai Hsziung Kuj-jen a papírformának megfelelően legyőzi-e a brazil Danielle Rauent, és ezzel biztossá válik a továbbjutása Szvitacs Alexának, aki 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait. Végül nem történt "trükközés", amitől néhányan tartottak, sima 3-0-s kínai siker született. Így Hsziung három győzelemmel elsőként, Szvitacs pedig, aki a brazil játékos, illetve a török Neslihan Kavas ellen nyert, másodikként lépett tovább, és az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzik meg szombaton a döntőért.
    Arlóy Zsófia az S8-as kategóriában megnyerte pénteki csoportmérkőzését, ezzel negyeddöntőbe jutott. A genetikai rendellenességgel született asztaliteniszező háromszettes győzelmet aratott, és a délutáni programban a negyeddöntős mérkőzését is lejátssza.
    Negyeddöntőzik még ezen a napon Pálos Péter (S11) és Major Endre (S1), illetve nyolcaddöntőzik Csonka András (S8).

    Eredmények:
    nők:
    (S8)
Arlóy Zsófia-Frederique van Hoof (holland) 3-0 (10, 5, 3)
    szerdán játszották:
Thu Kamkasomphou (francia)-Arlóy Zsófia 3-2 (7, -7, -9, 7, 5)