Tivadar napja van. | 2024.04.20

MTÜ: A sokszínűség áll a Divat & Design Fesztivál fókuszában

2021-08-21 19:23:26

A Szent István-nap eseménysorozat divat és design tematikájú programjainak központja a Bálna Budapest, de számos kísérőrendezvénnyel is találkozhatnak a város különböző pontjain a látogatók - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szombaton az MTI-vel.

    Közleményükben azt írták, a Magyar Divat & Design Ügynökség közreműködésével megvalósuló Divat és Design Fesztivál első napján 5-6 ezren látogatták meg a vásárt és a kiállításokat.
    A háromnapos rendezvény alatt a Bálnában érdekes előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, kreatív foglalkozásokon és workshopokon vehetnek részt a divat és design iránt érdeklődők augusztus 20-22 között.
    Emellett a Budapest Select Pop-up Store várja a magyar termékeket vásárolni szerető közönséget, ugyanis a divat- és formatervezők nemcsak bemutatkozási lehetőséget kapnak, hanem termékeik meg is vásárolhatók a helyszínen.
    A Budapest Select ernyőmárkához tartozó magyar tervezők kollekciójának legújabb darabjait, valamint különleges design termékeket lehet megvásárolni 26 magyar márkától. Ez a programhelyszín is elősegíti a helyi kultúrával, termékekkel, kézművesekkel, kortárs művészettel való találkozást. Szélesebb körben ismerteti meg a hazai kulturális sokszínűséget Budapestet és Magyarországot. Mint ilyen, fontos színfoltja az ünnepi hétvége programsorozatának, és bemutatkozási lehetőséget ad a helyi vállalkozásoknak egy szélesebb hazai közönség előtt.
    Az ünnepi hosszú hétvégén a tematikus séták iránt is nagy az érdeklődés, a programok szinte a meghirdetés után azonnal beteltek, pedig naponta kétszer is elindulnak - írták.
    Az ünnep tovább folytatódik, a Szent István-nap programjairól részletes információ érhető el a folyamatosan frissülő szentistvannap2021.hu weboldalon. Az ünnepi programok leírásai a Szent István Nap mobilapplikáción is megtalálhatóak, amely a legfrissebb hírek mellett a kedvencnek jelölt műsorok kezdési időpontjairól is értesítést küld - olvasható az MTÜ közleményében.