Emma napja van. | 2024.04.19

Semjén: mindenki feladata, hogy a saját helyén országépítő legyen

2021-08-19 14:50:00

Szent István király nyomán minden magyar feladata az, hogy a saját helyén országépítő legyen - jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten.

    Semjén Zsolt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából adott át Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket: a Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztje, valamint Magyar Arany és Ezüst Érdemkereszt elismeréseket.
    Az ünnepségen a miniszterelnök-helyettes azt mondta, Szent István király örökségéhez tartozik, hogy úgy alapította meg a magyar államot, hogy az ország sem a Német-római Császárság hűbérese nem lett, sem Bizánc érdekszférájába nem vonódott be. Elutasította a koppányi "pogánykodást", ugyanakkor azt az árulást is, hogy a Német-római Császárságnak ajánlja fel az országot.
    Az örökség tanulsága, hogy egyszerre kell megvalósítani ezt a kettős küldetést: mindenkinek a saját "őrhelyén" kell "az idők élén járnia", nagyszerűt alkotnia, és ezt magyarként, a magyar nemzethez való hűség jegyében. A kitüntetettek pontosan így cselekedtek - hangoztatta Semjén Zsolt.