Andrea napja van. | 2024.04.18

Kikapott Kínától, elbukta a csoport első helyét a női vízilabda-válogatott

2021-08-01 10:30:00

A magyar válogatott 11-9-es vereséget szenvedett Kínától a tokiói olimpia női vízilabdatornájának vasárnapi negyedik fordulós mérkőzésén, így a második helyen végez a B csoportban.

    Bíró Attila tanítványai a negyeddöntőben az A csoport harmadik helyezettjével, Hollandiával vagy Kanadával játszanak majd a legjobb négy közé kerülésért. A holland-kanadai összecsapást közép-európai idő szerint 8.30-tól rendezik a Tacumi Vízilabdaközpontban.

    Női vízilabdatorna, B csoport, 4. (utolsó) forduló:
Kína-Magyarország 11-9 (4-1, 3-1, 2-4, 2-3)
-------------------------------------------
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
    gólszerzők: Csang Csing, Csen Hsziao, Teng Cö-ven, Hsziung Tun-han 2-2, Niu Kuan-nan, Csaj Jing, Vang Hszin-jen 1-1, illetve Gurisatti 4, Illés 2, Keszthelyi, Leimeter, Szücs 1-1
    ötméteres: 1/1, illetve 1/1
    gól/emberelőny: 6/12, illetve 5/12

    Magyarország:
    -------------
Magyari - Szilágyi, Vályi, Szücs, Keszthelyi, Gyöngyössy, Garda - cserék: Parkes, Illés, Gurisatti, Rybanska, Leimeter

    Kína:
    -----
Sen Ji-neng - Mej Hsziao-han, Niu Kuan-nan, Vang Huan, Teng Cö-ven, Csen Hsziao, Csang Csing - cserék: Vang Hszin-jen, Hsziung Tun-han, Csaj Jing, Lu Ji-ven, Csang Tan-ji

    Azt már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a magyaroknak elegendő egy döntetlen az első hely megszerzéséhez a B csoportban, mert az Egyesült Államokkal szemben az egymás elleni eredmény nekik kedvez. A meccskeretből ezúttal a japánok ellen remekül beszálló és védő Gangl Edina maradt ki.
    A ráúszásnál Vályi elhozta a labdát, de a magyarok fórban nem tudtak betalálni. A kínaiak szintén emberelőnyös helyzetben vezethettek akciót, de nem voltak eredményesek. A vezetést mégis nekik sikerült megszerezni, valamivel később pedig egy bejátszás kapuba pofozása nyomán kétgólosra nőtt az előnyük. A magyarok háromszor is a kapufát találták el, egyszer pedig a rivális kapusa védett bravúrral, így az újabb kínai góllal már három volt a különbség. Illésnek aztán egy remek találattal sikerült szépítenie két perccel a negyed vége előtt, az ellenfél azonban még a dudaszó előtt újfent eredményes volt.
    A második felvonás Szücs góljával indult, aztán percekig megint a védelmeké volt a főszerep. A hátsó alakzatot először Kínának sikerült feltörnie, majd a sorra kimaradó magyar helyzetek után az ázsiaiak újabb találatával már négygólosra duzzadt a különbség. Bíró Attila tanítványai támadásban láthatóan szenvedtek, amikor pedig sikerült lőniük, akkor a kapu mellé tüzeltek, a rivális kapusa védett, vagy már a támadóidő lejárta után próbálkoztak. Az újfent eredményes kínaiak számukra megnyugtatónak tűnő, ötgólos vezetéssel vonulhattak szünetre.
    A harmadik negyed elején percekig nem esett gól egyik oldalon sem, majd Kína szövetségi kapitánya kért időt, de csapatának csak az ezt követő második akcióból sikerült betalálnia. A különbséget Illés csökkentette hatról ötre, alig több mint két perccel a játékrész vége előtt pedig Bíró Attila kért időt. Ezután Gurisatti volt eredményes, majd Keszthelyi a hetedik próbálkozásából először talált be a meccsen. A negyed utolsó perceiben egy kínai gólra Gurisatti válaszolt, így a záró játékrésznek háromgólos különbséggel vághattak neki a felek.
    Az utolsó nyolc perc első felében nem esett gól, aztán a kínai kapitány időt kért, de csapatának ezután sem sikerült betalálnia. A másik oldalon viszont Gurisatti eredményes volt, aztán egy kínai gólt videós visszanézés után érvénytelenítettek. Fórban magyar ziccer maradt ki, de aztán ötméteresből Gurisatti egy gólra csökkentette a különbséget. Az ellenfél szintén büntetőből próbálkozhatott, és sikerrel járt. A magyarok válasza kicsit lassan jött, ráadásul a dudaszó előtt Kína ismét betalált, így megnyerte a találkozót.

    Később:
Orosz Olimpiai Ccsapat (ROC)-Japán 18.20 (11.20)