Gedeon napja van. | 2024.03.28

Három év börtönre ítéltek egy román-moldovai embercsempészt

2021-07-29 10:30:00

Három év börtönbüntetésre ítélt és hat évre kiutasított Magyarország területéről egy román-moldovai kettős állampolgárságú embercsempészt a bíróság - tájékoztatta a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

    A férfit, aki hétfőn hat embert akart a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Magyarországról Ausztriába szállítani, az Ajkai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.
    Az afgán állampolgárságú menekültek Szerbiából egy szintén afgán embercsempész közreműködésével akartak Ausztriába jutni, és ezért 3500 eurót helyeztek letétbe. A pénzt az embercsempész a megbízás teljesítése után kapta volna meg.
    A 26 éves férfi a román rendszámú személygépkocsijába hétfő hajnalban vette fel a határt illegálisan átlépőket, akik nem sokkal korábban egy ismeretlen kíséretében jutottak Magyarországra. Egy ember a sofőr mellett, négy hátul, egy pedig a csomagtartóban utazott.
    Ajka-Bakonygyepes közelében a rendőrök feltartóztatták, majd előállították őket.
    Az ítélet jogerős.