Lehel napja van. | 2021.08.02 | MNB középárfolyam:

OKF: ne várjunk őszig a kéménysepréssel!

2021-07-22 11:19:04

Nem kell őszig várni, érdemes már most elvégeztetni az ingyenes kéményellenőrzést a szakemberek szerint.

    A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést - írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mukics Dániel azt írta, hogy ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.
    Lakhelytől függ, hogy egy kéményseprőcég vagy a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes ellenőrzést. A kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon az ügyfélszolgálat ikonra kattintva irányítószám alapján ki lehet keresni, hogy a katasztrófavédelemnél vagy valamelyik kéményseprőcégnél kell-e időpontot egyeztetni ehhez. Időpontot ugyanezen a felületen vagy a 1818-as telefonszámon (9-es, majd 1-es gomb) lehet foglalni.
    A társasházban élők nem tudnak időpontot foglalni, hozzájuk saját ütemezésük szerint mennek a kéményseprők.
    A szóvivő kiemelte: minden hatodik lakástűz a kéményben keletkezik, és idén már 684 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. A kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezés veszélyének elkerüléséért célszerű már most ellenőriztetni a kéményt. Aki gázzal fűt, annak kétévente, aki szilárd tüzelővel, annak pedig évente érdemes szakemberrel megnézetnie a kéményt - írta.