Emma napja van. | 2024.04.19

Schanda: az épülő Sajószentpéter-Berente elkerülő út javítja a közlekedést Miskolc és Kazincbarcika között

2021-07-17 19:48:42

Az épülő Sajószentpéter-Berente elkerülő út kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá fogja tenni a közlekedést Miskolc és Kazincbarcika között - írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebook-bejegyzésében szombaton.

    Schanda Tamás közlése szerint a kormány a múlt év végén biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter-Berente elkerülő út megépítésére. A munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el.
    A több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik - írta.
    Az államtitkár kiemelte, a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma, az utazási idő. A településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés.
    A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri - tette hozzá Schanda Tamás.