Béla napja van. | 2024.04.23

Több milliárd forintból multifunkcionális csarnok épül Edelényben

2021-07-16 00:03:06

Csütörtökön jelent meg az a kormányrendelet, amely 160 millió forintot biztosít az edelényi multifunkcionális csarnok tervezésére, előkészítő munkáinak az elvégzésére.

Demeter Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője, és Molnár Oszkár polgármester közös sajtótájékoztatón jelentette be egy multifunkcionális Művelődési és Sportközpont építését a borsodi kisvárosban.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a polgármesterrel közösen gondolkodtak a város jövőbeni fejlesztési terveiről. Közbenjárásának köszönhetően, a Magyar Kormány egyedi döntésével biztosítja az építés költségeit, így rövidesen teljesülhet az edelényi polgárok régi vágya.

Molnár Oszkár polgármester a létesítés helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hetvenes években épült Művelődési Központ alkalmatlan feladatának ellátására. A megépülő új multifunkcionális csarnokban helyet kapnak a sport- és a kulturális események lebonyolítására alkalmas helyiségek. A polgármester az edelényi polgárok nevében megköszönte Demeter Zoltán országgyűlési képviselő közbenjárását, a Magyar Kormánynak pedig a forrást.