Gedeon napja van. | 2024.03.28

Forrás és innováció címmel rendeztek civil konferenciát Miskolcon

2021-07-15 13:59:00

Forrás és innováció címmel rendezett civil konferenciát az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat csütörtökön az egyetemen.

    A tanácskozás a 2021-2027 közötti fejlesztési lehetőségeket, forrásokat mutatta be az érdeklődő szervezeteknek, intézményeknek.
    A rendezvény áttekintette a civil szervezetek helyzetét, az őket érintő szakpolitika sajátosságait, a területfejlesztés, a társadalmi innováció és felzárkózás terén várható fejlesztéseket, forrásokat.
    A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnöke és Palik Zoltán, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület szakmai vezetője elmondta: a civil szervezetek működése és fejlődése szempontjából a következő években is meghatározó szerepe lesz a tisztán hazai forrásoknak.
    Hozzátették: a civil szervezetek forrásszerző képességében óriási különbségek vannak, ezért bevételeik legnagyobb hányadát változatlanul a hazai civil támogatások, a Nemzeti Együttműködési Alap, illetve a Magyar Falu Program civil pályázatai biztosítják.
    A legkisebb szervezeteknek is érdeke, hogy európai források érkezzenek a civil szektorba, ezek révén újíthatók meg a számukra is ingyenesen elérhető közösségi szolgáltatások - mondták.
    Elhangzott: 2021 és 2027 között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 137 milliárd forintot fordítanak innovációra, területfejlesztésre.