Auguszta napja van. | 2024.03.29

Karácsony Gergely nem engedélyezi a Lánchíd fényfestését

2021-07-07 09:05:00

Tavaly a világjárvány miatt elmaradt a legtöbb Szent István-napi ünneplés, ezért természetes vágya mindenkinek, hogy Magyarország születésnapját idén méltó módon megünnepeljük - jelentette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy Budapest vezetése úgy döntött, nem engedélyezi a Lánchíd fényfestését.

    A kormány tervei szerint biztonsággal megtarthatók az augusztus 20-i ünnepségek, és Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható a Petőfi hídtól a Margit hídig. A főváros hídjai is díszkivilágítást, fényfestést kapnak, de információk szerint a Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte - idézte a Magyar Nemzet a Ripostot.
    Láng Zsolt ezzel kapcsolatban kijelentette: "Tegye fel a kezét, aki tud mondani egy olyan ügyet, amelyet Karácsony Gergely nem a kormánnyal való hadakozásra használt fel". Úgy fogalmazott: "már megszokhattuk a baloldaltól, hogy mostohán bánnak a nemzeti ünnepeinkkel". "Gondoljunk csak az idei március 15-re, amikor a legtöbb budapesti utcáról hiányoztak a nemzeti zászlók" - hangoztatta.
    A Magyar Nemzet írásos kérdéssel fordult a fővároshoz a témában, ám Karácsony Gergelyéktől nem kapott választ.
    Láng Zsolt kijelentette: "ha a főpolgármester úr nem szerencsétlenkedéssel töltött volna másfél évet", akkor a Lánchíd felújítása nemcsak olcsóbb lett volna, hanem már rég készen is lehetne, és akkor nem lenne semmi akadálya az augusztus 20-i tűzijátéknak sem.