Emma napja van. | 2024.04.19

Börtönben marad az unokája ellen szexuális erőszakot elkövető férfi

2021-07-05 11:15:00

Mégsem kerül feltételes szabadságra a lányunokája sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt 2017-ben nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélt férfi, akit június 1-jén, első fokon feltételes szabadságra bocsátottak - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

    Gyugyi Csilla közölte: a kalocsai férfi 2015-ben az akkor öt és fél éves lányunokájával felnőtt filmet nézetett, többször fogdosta és más szexuális cselekményeket végzett vele, ezért 2017 júliusában a Szegedi Ítélőtábla jogerősen 8 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.
    A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája június 1-jén feltételes szabadságra bocsátotta a férfit azzal az indokkal, hogy a magatartásával, munkavégzésével nem volt probléma a börtönben, így a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.
    A feltételes szabadságra bocsátás ellen a megyei főügyészség fellebbezett, mert álláspontja szerint az elítélt nem tanúsított megbánást a rendkívül súlyos bűncselekmény miatt, úgy viselkedik, mintha nem történt volna semmi, az unokájának a börtönből ajándékokat küldözgetett. Az elítélt környezetében sincs olyan ember, aki előmozdítaná tette következményeinek belátását, így a férfi személyiségére, a bűncselekmény súlyára és körülményeire figyelemmel a szabadságvesztés még nem érte el a célját - tették hozzá.
    A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa június 24-én az ügyészi fellebbezéssel egyetértve jogerősen megváltoztatta az elsőfokú döntést, és mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását. A másodfokú bíróság szerint a büntetés célja csak a szabadságvesztés teljes kitöltésével érhető el - olvasható a közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó