Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új elnököt választott a Magyar Mérnöki Kamara

2021-07-02 17:59:00

Wagner Ernőt választotta elnöknek a Magyar Mérnöki Kamara tisztújító küldöttgyűlése - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

    Wagner Ernő okleveles építészmérnök 2017 óta a Somogy Megyei Mérnöki Kamarát vezette, tevékenységéért számos díjat vehetett már át. Elnökként a legfontosabb feladatának a csaknem kész, módosított alapszabály elfogadását tekinti - írták.
    Az új vezető elődje négy év után távozott a kamara éléről. Nagy Gyula a közlemény szerint úgy értékeli, vezetése alatt sikerült szolgáltató jellegű kamarát létrehozni, megőrizve a stabilitását, és növelte a saját vállalkozási bevételek arányát.
    A közlemény szerint a küldöttgyűlés résztvevőit a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára köszöntötte. Füleky Zsolt méltatta, hogy a kamara munkája a nehéz körülmények között sem lassult.
    A küldöttgyűlés az elnök mellett alelnököket, elnökségi tagokat, új felügyelőbizottságot, etikai-fegyelmi bizottságot is választott. Elfogadták továbbá a 2020-as beszámolókat, a 2021-es költségvetés módosítását, és a 2022. évi költségvetés módosítását is - ismerteti a közlemény.