Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gyermekük tanárát bántalmazó szülők ellen emeltek vádat

2021-07-02 10:40:00

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy nő és egy férfi ellen, aki többször megütötte általános iskolás gyermeke egyik tanárát 2020 októberében Kompolton - közölte a Heves megyei főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.

    Kalmár Gyula közleménye szerint a szülők - egy korábbi nézeteltérés folytatásaként - az iskolai buszjárat megállójában várták a tanárt. Amikor a pedagógus leszállt a buszról, a nő szidalmazta és többször arcon ütötte, majd a férfi is kétszer ököllel megütötte az arcát és az orrát, amelynek következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést, orrcsonttörést szenvedett - ismertette.
    Azt írta: a nőt egy másik - már felnőttkorú - gyermeke próbálta nyugtatni, de nem járt sikerrel, a bántalmazásnak végül a buszvezető és egy másik tanár vetett véget.
    A szülők azzal, hogy kiskorú gyermekük jelenlétében bántalmazták a pedagógust, a nevelésük alatt álló fiú erkölcsi fejlődését is veszélyeztették - tette hozzá.
    A Füzesabonyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a büntetlen előéletű szülők ellen, és indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetést is szabjon ki - olvasható a közleményben.