József napja van. | 2024.03.19

Vádat emeltek az élettársa megölésével gyanúsított felsőlajosi férfi ellen

2021-06-25 16:15:00

Vádat emeltek az élettársát tavaly decemberben megölő és elásó felsőlajosi férfi ellen - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-vel.

    A 38 éves férfi ellen emberölés, kifosztás és más bűncselekmény miatt emeltek vádat - írták.
    A vádirat szerint az élettársak a férfi féltékenysége miatt gyakran veszekedtek, és verekedtek. A kapcsolatuk tavaly november végére annyira megromlott, hogy a férfi a kisfiával együtt elköltözött Karcagról, a szülei házába, Felsőlajosra. A férfi december 22-én délelőtt gyermekével meglátogatta volt élettársát a korábban közösen lakott karcagi lakásukban, de a vitájuk ekkor is verekedéssé fajult.
    Dulakodásuk közben a férfi a mellkasához szorította a nő fejét, majd az ágyra lökte és megfojtotta őt, a holttestet pedig a közelben parkoló gépkocsija csomagtartójába rejtette. A lakásból elvitt húszezer forintot, majd a nő iratait egy kukába, ruháit, táskáját, mobiltelefonját pedig az autóba rejtette, hogy azt higgyék, a sértett elment otthonról.
    A férfi a holttestet magával vitte, és másnap a Felsőlajos melletti erdőben elásta. Az elhunyt ruháit a nyomok eltüntetése érdekében szétszórta Lajosmizse határában - írták a közleményben.
     A főügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására és a kifosztással megszerzett összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt. Az ügyben első fokon a Szolnoki Törvényszék fog dönteni - közölték.