József napja van. | 2024.03.19

KTK: a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők feladata

2021-06-25 14:50:00

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki EU-csúcson az újságírók és az Európai Unió miniszterelnökei előtt is világossá tette, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény nem a melegekről, hanem a gyermekekről szól - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel pénteken.

    Hozzátették: Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele, se az állam, se az NGO-k, se a média. Közölték: ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló heteroszexuális és homoszexuális propagandát egyaránt.
    "A törvény összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele" - emelték ki.
    A KTK közleményében hangsúlyozta.: mivel Magyarországon számít az emberek véleménye, a kormány a jövő héten induló konzultáció részévé tette a gyermekek védelméről szóló törvényt, amelyről így minden magyar ember szabadon elmondhatja a véleményét.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány