Rudolf napja van. | 2024.04.17

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

2021-06-24 08:26:00

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

    Az erről június 18-án meghozott, 1649-r számú orosz kormányhatározatról szerdán jelent meg tájékoztatás Oroszország magyarországi hivatalos kapcsolattartó központja és a moszkvai magyar nagykövetség honlapján.
    Orosz részről a teljes körű vízumkiadást felújították, vagyis turistavízum is igényelhető. A vonatkozó kormányrendelet alapján a határátlépés akkor engedélyezett a magyar állampolgárságú és a Magyarországon állandó lakos utasok számra, ha közvetlen légi úton érkeztek Magyarországról. A PCR-teszt negatív eredményéről orosz vagy angol nyelvű igazolás szükséges.
    Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.