Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2021-06-21 17:17:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    A Kelet-európai-síkság felett anticiklon található, ez alakítja Európa nagyobb részének időjárását. Hatására általában sokat süt a nap, inkább csak helyi záporok, zivatarok alakulnak ki, meleg, nyári idő a jellemző. Két ciklon és a hozzájuk tartozó frontok teszik változékonnyá Európa nyugati, északnyugati tájain az időjárást, arrafelé több helyen fordul elő zápor, zivatar.
    Skandinávia nagy részén, a Brit-szigeteken és az Ibériai-félsziget egyes tájain napközben is hűvösebb az idő.
    A Kárpát-medencében kedden fokozódik a hőség, a labilis, viszonylag száraz légtömegben helyi záporok, zivatarok kialakulására is csak kicsi az esély.

    Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:
    ---------------------------------------------------

    Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, az ország nagy részén csapadék sem várható. A magasabbra törő gomolyfelhőkből előbb az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, este, éjszaka főként az Alföldön fordulhatnak elő helyi záporok, zivatarok. Éjszaka délnyugat felől fokozatosan kiderül az ég.
    Kedden napos idő várható, általában kevés, az ország északkeleti harmadán kicsivel több gomolyfelhővel, arrafelé némi esély van lokális zápor, zivatar kialakulására, egyébként nem lesz csapadék. A délies szelet nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos, hétfőn egy-egy helyen erősen viharos széllökés is előfordulhat.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között várható.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 33 és 38 fok között alakul.